راهنمای خرید پاور بانک | پاور بانک چیست؟ (جامع و کاربردی)

راهنمای خرید پاور بانک | پاور بانک چیست؟ (جامع و کاربردی)

راهنمای خرید پاور بانک مناسب بازار!

پاور بانک چیست؟

شارژر قابل حمل یا پاور بانک از جمله لوازم جانبی موبایل پرکاربرد است که برای شارژ مجدد دستگاه‌های الکترونیکی در موقعیت‌هایی که دسترسی به برق امکان پذیر نیست، به کار می‌رود. پاور بانک معمولاً از یک باتری، پورت‌های ورودی و خروجی و یک مدار کنترلی تشکیل شده است که جریان برق را تنظیم می‌کند. این شارژر در اندازه‌های مختلفی موجود است؛ از پاور بانک‌ کوچک جیبی گرفته تا پاوربانک‌های بزرگتر و با ظرفیت بالاتر. پاور بانک‌ها با توجه به میزان ظرفیت‌شان برای شارژ گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، لپ تاپ‌ها، ایرفون‌ها، ساعت‌های هوشمند و… به کار می‌روند. با مطالعه مطلب راهنمای خرید پاور بانک می‌توانید بهترین پاوربانک را با توجه به نیاز خود خریداری کنید.

در ابتدا به معرفی این لوازم جانبی موبایل کاربردی می‌پردازیم و سپس فاکتورهای مهم خرید پاوربانک را بررسی می‌کنیم. همچنین به شما می‌گوییم که بسته به هر فاکتور، کدام پاور بانک مناسب شماست.

پاور بانک چگونه کار می‌کند؟

قبل از آنکه راهنمای خرید پاور بانک را مطالعه کنید بهتر است با نحوه عملکرد پاوربانک آشنا شوید. برای شارژ و استفاده از پاوربانک کافی است آن را با وصل کردن به پریز برق شارژ کنید. پس از شارژ شدن پاور بانک، دستگاه الکترونیکی خود را از طریق کابل یا به صورت وایرلس به پاوربانک متصل نمایید. پس از اتصال، پاوربانک انرژی الکتریکی ذخیره شده خود را به دستگاه شما منتقل می‌کند، باتری گجت مورد نظر را شارژ می‌کند تا در زمانی که به پریز دیواری یا سایر منابع برق دسترسی ندارید، روشن و فعال بماند.

ظرفیت پاور بانک چیست؟

ظرفیت پاور بانک که با واحد میلی آمپر ساعت (mAh) اندازه گیری می‌شود، نشان دهنده حداکثر شارژی است که پاور بانک می‌تواند به دستگاه‌های الکترونیکی شما بدهد. در واقع ظرفیت پاور بانک نشان می‌دهد که پاور بانک تا قبل از خالی شدن کامل باتری خود، چند بار می‌تواند دستگاه‌ مورد نظر شما را شارژ کند.

هر چه ظرفیت یک پاور بانک بالاتر باشد، ابعاد، وزن و قیمت بیشتری خواهد داشت. در حالت کلی، ظرفیت پاور بانک مورد نظر شما باید حداقل دو برابر ظرفیت باتری دستگاهی باشد که قصد شارژ آن را دارید.

تاریخچه ساخت پاور بانک

اولین پاور بانک در سال ۲۰۰۱ توسط یک کمپانی چینی به نام Pisen ساخته شد. این پاور بانک شامل دو باطری قلمی AA بود که توسط یک مدار ساده به هم متصل شده بودند. این پاور بانک اولین بار در نمایشگاه بین‌المللی لوازم الکترونیکی مصرفی لاس وگاس به نمایش عمومی گذاشته شد.

انواع پاور بانک

قبل از آنکه راهنمای خرید پاور بانک را بخوانید باید بدانید که انواع مختلفی از پاور بانک وجود دارد که از نظر ابعاد، ظرفیت، کاربرد، قیمت و … با هم متفاوت هستند. در ادامه با رایج‌ترین انواع پاور بانک آشنا می‌شوید.

پاور بانک استاندارد (یونیورسال)

این پاوربانک‌ها، شارژرهای کوچک و سبک وزنی هستند که معمولاً ظرفیتی کمتر از ۲۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت دارند. حمل آن‌ها آسان است و برای شارژ روزانه تلفن‌های همراه و سایر دستگاه‌های الکترونیکی کوچک، ایده آل هستند. در واقع پاور بانک استاندارد، همان چیزی است که اکثر مردم به عنوان پاور بانک می‌شناسند.

پاوربانک خورشیدی

این نوع از پاوربانک‌ها همانطور که از نامشان پیداست، توسط نور خورشید شارژ می‌شوند. پاوربانک‌های خورشیدی دارای پنل‌های خورشیدی داخلی هستند که به آن‌ها اجازه می‌دهد شارژ مورد نیاز خود را از خورشید دریافت کنند. آن‌ها یک گزینه عالی برای علاقه مندان به فضای باز هستند و می‌توانند در زمان قطع برق مفید باشند.

شارژ کردن برخی از این پاور بانک‌ها می‌تواند بیش از ۲۴ ساعت طول بکشد. از آنجایی که شارژ خورشیدی کُند است، پاور بانک‌های خورشیدی معمولا با یک شارژر USB نیز قابل شارژ هستند.

پاور بانک لپ تاپ

این پاوربانک‌ها به طور خاص برای شارژ لپ تاپ طراحی شده‌اند. آن‌ها معمولاً به دلیل داشتن ظرفیت و توان بالا و در عین حال اندازه نسبتاً جمع و جور متمایز هستند.

پاور بانک بی سیم

با توجه به اینکه امروزه بسیاری از گجت‌ها مانند: گوشی‌های هوشمند، ایرپادها و … قابلیت شارژ بی‌سیم دارند، این مفهوم توسط صنعت پاوربانک نیز به رسمیت شناخته شده است. پاور بانک‌های بی‌سیم توسط یک منبع USB استاندارد شارژ می‌شوند اما می‌توانند تلفن‌های همراه و سایر دستگاه‌های الکترونیکی سازگار با شارژ بی سیم را به صورت بی سیم شارژ کنند.

​ این پاوربانک ها از استاندارد Qi پشتیبانی می‌کنند که تقریباً توسط تمام دستگاه‌های الکترونیکی که می‌توانند به صورت بی‌سیم شارژ شوند، پذیرفته شده است. دستگاه الکترونیکی که باید شارژ شود روی پاوربانک قرار می‌گیرد.

جهت و زاویه قرارگیری دستگاه در اغلب پاوبانک‌ها وایرلس مهم است، بنابراین دستورالعمل‌های دستگاه مربوطه را بررسی کنید. در اغلب موارد با فشار دادن یک دکمه، قابلیت شارژ بی سیم روشن می‌شود و سپس همه چیز تا زمانی که دستگاه شارژ شود ادامه می‌یابد.

مزایا و معایب پاوربانک

پاوربانک‌ها مانند هر وسیله جانبی دیگر، مزایا و معایب خاص خود را دارند که بهتر است قبل از خرید به آن‌ها آگاه باشید.

مزایای پاور بانک:

  • تنوع بالایی دارند و با نیازهای مختلف شارژ متناسب هستند.
  • امکان شارژ دستگاه‌های مورد نظر شما را در هر مکان و هر زمان فراهم می‌کنند.
  • مقرون بصرفه هستند.
  • اکثر پاور بانک‌ها می‌توانند چند دستگاه را به طور همزمان شارژ کنند.
  • اکثر مدل‌های پاور بانک، سبک و قابل حمل هستند.
  • به تکنولوژی‌های شارژ مختلف، مجهز هستند.

معایب پاور بانک:

  • ظرفیت واقعی آن‌ها کمتر از چیزی است که اعلام می‌شود.
  • امکان جا گذاشتن یا گم کردن آن‌ها وجود دارد.
  • برخی از برندها، کیفیت ساخت پایینی دارند.
  • اکثر شرکت‌های هواپیمایی، محدودیت‌های سختگیرانه‌ای در مورد حمل پاور بانک در هواپیما دارند.

نحوه نگهداری از پاور بانک

نکات ساده‌ای وجود دارد که رعایت آن‌ها به افزایش طول عمر پاور بانک و بهره وری حداکثری آن کمک خواهد کرد، از جمله:

  • پاور بانک را در یک محیط خشک و دور از رطوبت نگه دارید. در صورت امکان برای پاور بانک خود، یک محافظ ضد آب تهیه کنید.
  • در هنگام شارژ پاور بانک، هیچ دستگاهی را برای شارژ شدن به آن وصل نکنید.
  • هنگام استفاده از پاور بانک، آن را در محیطی با تهویه مناسب قرار دهید. استفاده از پاور بانک در حالیکه در یک محیط سربسته مانند: درون کیف قرار گرفته است، باعث ایجاد گرمای بیش از حد می‌شود و ممکن است علاوه بر پاور بانک به باتری دستگاه شما نیز صدمه بزند.
  • مراقب باشید که پاور بانک ضربه نخورد یا از دست شما نیفتد.
  • برای شارژ کردن پاور بانک صبر نکنید تا باتری آن به طور کامل تخلیه شود زیرا این کار باعث کاهش طول عمر پاور بانک خواهد شد.
  • تا حد امکان از شارژر اصلی خود پاور بانک استفاده کنید.
  • اگر پاوربانک شما به سیستم قطع خودکار مجهز نیست، از شارژ کردن آن در طول شب خودداری کنید.
  • توصیه می‌شود از پاوربانک خود به طور منظم استفاده کنید تا عملکرد بهتری داشته باشد. در صورت عدم استفاده به مدت طولانی، آن را ماهی یکبار شارژ کنید.

راهنمای خرید پاور بانک

پاور بانک مورد نظر شما باید بتواند نیازهای اصلی شارژتان را برطرف کند و در عین حال امکاناتی که ارائه می‌دهد، متناسب با قیمت آن باشد. توجه به چند نکته ساده قبل از خرید پاور بانک به شما کمک می‌کند که بهترین و مناسب‌ترین دستگاه را انتخاب کنید. در ادامه به مهم‌ترین نکات خرید پاور بانک می‌پردازیم.

ظرفیت پاور بانک:

مهم‌ترین نکته‌ای که باید در هنگام خرید پاور بانک مد نظر قرار دهید، ظرفیت پاور بانک است. هر چه ظرفیت پاوربانک بالاتر باشد، یعنی توان بیشتری در باتری خود ذخیره می‌کند و این بدان معناست که می‌تواند دستگاه‌های شما را به تعداد دفعات بیشتری شارژ کند.

مدت زمان شارژ پاور بانک:

مدت زمان شارژ کامل پاور بانک‌ها با توجه به ظرفیت باتری‌شان متفاوت است و معمولا زمان زیادی طول می‌کشد. با این حال پاور بانک‌های دارای قابلیت PD سرعت شارژ بالاتری دارند.

پروتکل‌های ایمنی:

برای آنکه پاور بانک به باتری گوشی یا دستگاه در حال شارژ شما صدمه نزند، باید پروتکل‌های ایمنی آن را در نظر بگیرید. پاور بانک‌های مطمئن و با کیفیت معمولا از استانداردهای ایمنی جلوگیری از ولتاژ بیش از حد، داغ شدن بیش از حد، شدت جریان بیش از اندازه، شارژ بیش از حد و اتصال کوتاه پیروی می‌کنند.

تعداد پورت‌ها:

این فاکتور مهم مشخص می‌کند که امکان شارژ چند دستگاه به صورت همزمان وجود دارد. تعداد پورت‌های پاور بانک مناسب شما به تعداد دستگاه‌هایی که به طور همزمان شارژ خواهید کرد، بستگی دارد.

قابلیت شارژ بی سیم:

اگر گوشی هوشمند یا سایر تجهیزات الکترونیکی شما قابلیت فست شارژ دارند، بهتر است یک پاور بانک با همین قابلیت تهیه کنید. بدین ترتیب علاوه بر افزایش سرعت شارژ از شر مزاحمت سیم و کابل در حین شارژ خلاص می‌شوید.

نوع کاربری:

نکته مهم دیگری که باید در نظر بگیرید، نوع استفاده شما از پاور بانک است. اگر صرفا برای شارژ تلفن همراه به پاور بانک نیاز دارید، یک دستگاه با ظرفیت پایین برای شما مناسب است. اما اگر علاوه بر گوشی قرار است لپ تاپ، مک بوک و … را شارژ کنید، باید یک پاور بانک با ظرفیت بالا انتخاب کنید.

شدت جریان و توان خروجی:

شدت جریان و توان خروجی پاور بانک باید متناسب با گوشی و سایر گجت‌هایی باشد که قصد شارژ آن‌ها را دارید. توان بالاتر به معنای شارژ سریع‌تر است. با این حال برای جلوگیری از صدمه دیدن باتری گوشی و سایر گجت‌ها لازم است که پاوربانک از توان بالا پشتیبانی کنند.

سایز و وزن دستگاه:

اگر قرار است دائما پاور بانک خود را همراه داشته باشید، یک محصول سبک و جمع و جور برای شما مناسب است. با این حال پاور بانک‌های کوچک از ظرفیت پایین‌تری برخوردارند زیرا هر چه ظرفیت باتری بیشتر باشد، باتری بزرگتر و در نتیجه پاور بانک سنگین‌تر خواهد شد. بنابراین صرفا به قابلیت حمل پاور بانک بسنده نکنید.

امکانات جانبی:

برخی از پاور بانک‌ها امکانات جانبی نظیر نمایشگر LED درصد شارژ، کابل شارژ کوتاه و چراغ قوه دارند.

نوع باتری:

باتری پاور بانک می‌تواند از نوع لیتیوم یونی و یا لیتیوم پلیمری باشد. باتری‌های لیتیوم یونی ارزان‌تر هستند و باتری‌های لیتیوم پلیمری، امنیت بیشتری ارائه می‌دهند.

فناوری‌های شارژ:

اغلب پاور بانک‌های مدرن از قابلیت شارژ سریع یا فست شارژ پشتیبانی می‌کنند. پاور بانک‌های گران قیمت‌تر به قابلیت‌های اضافه‌ای مانند: شارژ QC و PD نیز مجهز هستند.

برند و خدمات پس از فروش:

پاور بانک‌های برندهای معتبر از کیفیت ساخت و تنوع بالایی برخوردارند. همچنین ایمنی بیشتری ارائه می‌دهند و خدمات پس از فروش قوی‌تری دارند. به همین خاطر توصیه می‌شود پاور بانک خود را از میان محصولات برندهای مطمئن و شناخته شده انتخاب کنید تا از حداکثر کارایی و دوام پاور بانک بهره مند شوید.

خرید پاور بانک قیمت مناسب

پاور بانک‌ها باتری‌های قابل شارژی هستند که با عنوان شارژر همراه نیز شناخته می‌شوند. آن‌ها در ظرفیت‌ها و توان‌های مختلفی عرضه می‌شوند و امکان شارژ همزمان چندین دستگاه را فراهم می‌نمایند. در بخش‌های فوق با انواع پاور بانک، مزایا و معایب استفاده از پاور بانک و همچنین راهنمای خرید پاور بانک آشنا شدید.

یوگرین یکی از برندهای لوازم جانبی موبایل، کامپیوتر و تجهیزات شبکه شناخته شده در دنیا است. محصولات یوگرین دارای کیفیت بسیار بالایی هستند و با قیمت مناسبی به فروش می‌رسند. شما می‌توانید جهت خرید پاور بانک یوگرین به سایت ایران یوگرین مراجعه فرمایید.

تمامی لوازم جانبی یوگرین در این سایت همراه با گارانتی از نمایندگی رسمی یوگرین، آسان پیشرو، برای مشتریان عزیز ارسال می‌گردد.