۹ علت خرابی آداپتور شارژر و نشانه‌های آن کدام است؟

۹ علت خرابی آداپتور شارژر و نشانه‌های آن کدام است؟

نشانه های خرابی آداپتور شارژر و علت‌های آن | یوگرین

دردسر خراب شدن آداپتور شارژر

آداپتور شارژر جزء جدایی ناپذیر گوشی شماست، حتی اگر برخی شرکت‌ها آن را از جعبه گوشی حذف کرده‌ و به طور جداگانه عرضه نمایند. شما می‌توانید انواع کلگی شارژر یا آداپتور را از برند معتبر یوگرین تهیه کنید. شارژر شما مکمل تلفن، تبلت، دوربین دیجیتال و سایر لوازم الکترونیکی‌تان است و بدون وجود آن، این دستگاه‌ها به زودی از کار می‌افتند. با این حال، بسیاری از مردم توجه کمی به شارژر تلفن هوشمند خود دارند و نادرست از آن استفاده می‌کنند. حال ممکن است متوجه شوید که گوشی به خوبی شارژ نمی‌شود یا شارژر قطع و وصل می‌شود. اما علت خرابی آداپتور شارژر چیست و نشانه‌های خرابی شارژر کدام است؟ در مطلب امروز به این سوالات اساسی پاسخ می‌دهیم.

۷ علت شارژ نشدن گوشی

اگر گوشی یا تبلت خود را به شارژر وصل کنید اما ببینید که شارژ نمی‌شود، چه کار می‌کنید؟ در اولین فرصت به تعمیرگاه می‌روید یا یک شارژر جدید می‌خرید؟ گاهی اوقات علل ساده‌ای برای خرابی آداپتور شارژر وجود دارد. بنابراین قبل از آنکه از خیر شارژرتان بگذرید، دلایل عمده خرابی آداپتور شارژر را چک کنید.

استفاده از شارژر اشتباه

اگر از یک شارژر اشتباه استفاده ‌کنید، ممکن است گوشی شما به کندی شارژ شود یا اصلا شارژ نشود. دلیل این امر، آن است که هر شارژری با یک یا چند مدل محدود از تلفن همراه سازگاری دارد و میزان جریانی متناسب با آنها تولید می‌کند. همچنین، همه آداپتورها از فناوری‌های شارژ یکسان بهره نمی برند. به عنوان مثال ممکن است تلفنی داشته باشید که از شارژ سریع پشتیبانی می‌کند اما آداپتوری که استفاده می‌کنید قادر به شارژ سریع نیست.

انواع شارژر یوگرین سازگاری بالایی دارند و کیفیت و ویژگی‌هایی ارائه می‌دهند که آن‌ها را نصبت به شارژرهای بازار متمایز می‌کند.

آلودگی پورت شارژ

اگر تلفن شما همیشه درون جیب‌تان باشد، احتمالاً با گرد و غبار و پرز تماس پیدا می‌کند. مواد خارجی جمع شده در پورت شارژ تلفن همراه باعث کُند شدن انتقال نیرو خواهد شد. اگر آلودگی و پرز، بیش از حد زیاد باشد، باعث از کار افتادن درگاه شارژ خواهد شد.

از ذره بین و چراغ قوه برای تشخیص وجود آلودگی در درگاه شارژ گوشی خود استفاده کنید. به داخل پورت نگاه کنید و اگر ذرات خارجی پیدا کردید، آنها را بردارید. می‌توانید با استفاده از یک خلال دندان، یک برس آنتی استاتیک یا یک مسواک نرم، گرفتگی پورت را برطرف کنید. حواستان باشد این این کار را با دقت انجام دهید تا آسیبی پورت شارژ وارد نشود.

خرابی کابل، آداپتور یا پریز برق

کابل شارژ آسیب دیده، یکی از رایج ترین علل است که باعث خرابی آداپتور شارژر می‌شود. بریدگی و پیچ خوردگی و قدیمی بودن کابل، ۳ مورد از رایج‌ترین دلایل آسیب کابل هستند و می‌توانند مانع از شارژ موثر باتری گوشی توسط شارژر شوند.

اگر کابل شما مشکلی ندارد، آداپتور دیواری را بررسی کنید؛ زیرا درگاه‌های USB آداپتورها با گذشت زمان به تدریج شل می‌شوند. همچنین اگر از آداپتور اورجینال استفاده نمی‌کنید، تلفن شما با ناسازگاری سخت افزاری مواجه شده و شارژرتان به درستی کار نخواهد کرد. برای حل این مشکل، از یک آداپتور برق سازگار استفاده کنید.

منابع تغذیه ضعیف نیز می‌توانند باعث مشکلات شارژ شوند. به عنوان مثال درگاه‌های USB لپ‌ تاپ معمولاً تلفن‌ها را به آرامی شارژ می‌کنند و اتصال دستگاه به پریز دیواری با استفاده از شارژر می‌تواند این مشکل را برطرف کند.

خیس شدن گوشی – آسیب دیدن گوشی به خاطر آب

این آسیب از طریق پاشیده شدن آب یا غوطه ور شدن کامل گوشی در آب اتفاق می‌افتد و می‌تواند باعث مشکلات شارژ گوشی شود. برخی از مدل‌های جدیدتر تلفن‌های همراه می‌توانند رطوبت را تشخیص دهند و شارژ را به طور خودکار قطع کنند.

هنگامی که درگاه شارژ خیس شود، بسیاری از گوشی‌های هوشمند نماد قطره آب را روی صفحه نمایش نشان می‌دهند. برای رفع مشکل رطوبت، گوشی را در یک جای مناسب (در حالت ایده آل نزدیک پنجره) بگذارید تا چند ساعت خشک شود. اگر نفوذ آب شدید است، گوشی را خاموش کرده و جلوی پنکه قرار دهید.

قرار دادن گوشی در کیسه برنج نیز از جمله راهکارهایی است که در این شرایط ممکن است کمک کننده باشد و رطوبت گوشی را جذب نماید.

خراب شدن باتری گوشی

روش‌هایی وجود دارد که می‌توانید سلامت باتری خود را در Android و همچنین در iOS بررسی کنید. نشانه‌های خرابی باتری گوشی عبارتند از:

  • تخلیه باتری سریع‌تر از حد معمول
  • شارژ نشدن کامل باتری
  • گرم شدن بیش از حد تلفن
  • عملکرد ضعیف شارژر

برخی از باتری‌های معیوب به راحتی قابل تشخیص هستند زیرا مایعات آنها دچار برآمدگی شده یا نشت می‌کند. بسته به مدل گوشی می‌توانید این تغییرات باتری را با چشم ببینید.

با این حال اغلب تلفن‌های هوشمند جدید دارای باتری‌های غیر قابل جابجایی هستند و به احتمال زیاد لازم است دستگاه خود را برای ارزیابی به یک مرکز خدمات ببرید.

لزوم به روز رسانی یا بازنشانی نرم افزار گوشی

اگر راه حل‌های سخت افزاری بالا موثر نبودند و همچنان با خرابی آداپتور شارژر دست و پنجه نرم می‌کنید، ممکن است مشکل از نرم افزار گوشی‌تان باشد. اشکالات نرم افزاری می‌توانند از شارژ شدن گوشی شما جلوگیری کنند زیرا بر روند شارژ تأثیر می‌گذارند.

می‌توانید این مشکل را با دانلود و نصب به ‌روزرسانی‌ها حل کنید. راه حل دیگر ممکن است بازگرداندن نرم افزار قبلی شما باشد. به عنوان مثال اگر مشکل خرابی آداپتور شارژر پس از نصب به‌ روزرسانی سیستم شروع شد، ممکن است یک باگ باعث این مشکل شده باشد. برای رفع آن، اگر سازنده تلفن اجازه می‌دهد، سعی کنید به نسخه قبلی نرم افزار برگردید.

وجود برنامه‌های مشکل ساز

اجرای همزمان چندین برنامه پرمصرف هنگام شارژ می‌تواند باعث مشکلات شارژ شود. حذف کردن برنامه‌هایی که از آنها استفاده نمی‌کنید و بستن همه برنامه ها در حین شارژ شدن تلفن همراه ممکن است این مشکل را برطرف کند.

شارژ کردن گوشی در حالت هواپیما نیز یکی دیگر از راه حل‌های رایج است.

۹ نشانه‌ خراب شدن شارژر (تشخیص خرابی آداپتور)

در بخش‌ها بالا گفتیم که چه عللی باعث می‌شود به خرابی آداپتور شارژر شک کنید؛ در حالیکه مشکل ارتباطی به شارژر شما ندارد. اگر همه موارد فوق را چک کردید و به نظرتان شارژ همچنان به خوبی کار نمی‌کند، پس واقعا بحث خرابی آداپتور شارژر مطرح است. موارد زیر، مهم‌ترین نشانه‌های خراب شدن شارژر هستند.

۱.کابل آسیب دیده یا فرسوده: وجود هر گونه آسیب به کابل (از قبیل ساییدگی، ریش ریش شدن یا پارگی بخشی از کابل)، یکی از مهم‌ترین نشانه‌های خراب شدن شارژر است.

۲. اتصال شل: یکی دیگر از نشانه‌های خراب شدن شارژر، آن است که شارژر یا کابل به خوبی در درگاه شارژ گوشی قرار نمی‌گیرد. اتصال شل می‌تواند باعث کند شدن شارژ شود و حتی می‌تواند به پورت شارژ گوشی شما آسیب برساند.

۳. شارژ آهسته: طول کشیدن بیش از حد شارژ گوشی می‌تواند نشانه‌ای از خراب شدن شارژر یا کابل شارژ باشد.

۴. گرم شدن بیش از حد: گرم شدن بیش از حد تلفن یا شارژر در حین شارژ نیز می‌تواند از نشانه‌های خراب شدن شارژر باشد. اگر متوجه این مسئله شدید، وقت آن است که شارژر یا کابل خود را تعویض کنید.

۵. شارژ نشدن گوشی: اگر مشکلی در پریز و کابل برق وجود ندارد اما روند شارژر آغاز نمی‌شود، یعنی بحث خرابی آداپتور شارژر مطرح است.

۶. نداشتن برق یا سوسو زدن: اگر به نظر می‌رسد شارژر یا کابل شما سوسو می‌زند یا برقی عبور نمی‌دهد، زمان تعویض آن فرا رسیده است.

۷. پین‌های خم شده یا کانکتورهای آسیب دیده: نشانه دیگر خراب شدن شارژر، خم شدن یا آسیب دیدن پین‌های شارژ یا کابل شارژر است.

۸. شارژ نامنظم: اگر شارژ تلفن شما به طور نامنظم انجام می‌شود یعنی روند شارژ با قطع و وصل شدن همراه است، یک نشانه واضح دیگر از خراب شدن شارژر شماست.

۹. جرقه یا دود: مشاهده جرقه یا دود در هنگام شارژر تلفن همراه، یک علامت هشدار دهنده است که نیاز به اقدام فوری دارد. در صورت مشاهده هر گونه جرقه یا دود، شارژر خود را از برق بکشید و شارژر جدید را جایگزین کنید.

علت بوی سوختگی شارژر گوشی

حس کردن بوی پلاستیک سوخته از درگاه شارژ گوشی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که مهم‌ترین آنها شامل موارد زیر هستند:

پورت یا اتصال کابل بد: اتصال بد بین درگاه شارژ و کابل ممکن است گرما ایجاد کند که این مسئله می‌تواند باعث گرم شدن پلاستیک کابل و انتشار بوی پلاستیک سوخته شود.

باتری خراب: اگر باتری گوشی شما خراب باشد، ممکن است بیش از حد داغ شود و بوی پلاستیک در حال سوختن ایجاد کند. در این حالت، برای جلوگیری از هرگونه خطر آتش سوزی یا انفجار احتمالی، فوراً برق را قطع کنید.

شارژر ناسازگار: استفاده از شارژری که با دستگاه شما سازگار نیست یا از متریال بی کیفیت ساخته شده است، می‌تواند باعث داغ شدن بیش از حد و ایجاد بوی سوختگی شود. بنابراین مهم است که از شارژر مناسبی استفاده کنید که با وات پشتیبانی شده توسط دستگاه شما مطابقت داشته باشد.

شارژ کردن روی سطوح قابل اشتعال: شارژ کردن گوشی روی سطوح قابل اشتعال مانند بالش یا مبل می‌تواند خطرناک باشد. اگر پورت شارژ بیش از حد گرم شود، ممکن است باعث آتش سوزی شود. همیشه تلفن هوشمند خود را روی سطح غیر قابل اشتعال مانند میز شارژ کنید تا از هر گونه حادثه احتمالی جلوگیری نمایید.

مشکلات اجزای داخلی: اگر مشکلات اجزای داخلی گوشی مانند مدار معیوب یا سایر قطعات خراب وجود داشته باشد، آنها می‌توانند به گرم شدن بیش از حد و ایجاد بوی سوختن پلاستیک منجر شوند.

اقدامات لازم احساس بوی سوختگی از شارژر

در صورت احساس کردن بوی سوختگی شارژر گوشی برای اطمینان از ایمنی و جلوگیری از آسیب احتمالی، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • منبع تغذیه را فوراً از برق جدا کنید.
  • تا چند ساعت از تلفن خود استفاده نکنید و سپس ببینید که آیا مشکل همچنان وجود دارد یا خیر.
  • از شارژر مناسبی استفاده کنید که با وات پشتیبانی شده توسط دستگاه شما مطابقت داشته باشد.
  • گوشی خود را روی یک سطح غیر قابل اشتعال شارژ کنید.
  • در صورت نیاز به تعمیر یا تعویض از اطلاعات خود، نسخه پشتیبان تهیه کنید.

جمع بندی

شارژ کردن گوشی امری ضروری است اما اطمینان از اینکه شارژر موبایل شما در شرایط خوب و ایمن کار می‌کند نیز به همان اندازه اهمیت دارد. به خاطر داشته باشید که خرابی آداپتور گوشی همیشه به معنای شارژ نشدن گوشی نیست. در برخی مواقع ممکن است علی رغم شارژ شدن گوشی همچنان مشکل خرابی شارژر وجود داشته باشد.

شارژر گوشی معیوب می‌تواند خطرناک باشد و به گوشی شما صدمه برساند یا حتی باعث آتش سوزی شود. بنابراین اگر متوجه نشانه‌های فوق شدید، وقت آن است که برای تعمیر یا تعویض شارژر خود اقدام کنید.

خرید شارژر گوشی از برند یوگرین به دلیل استفاده از به روزترین فناوری‌ها و تکنولوژی‌ها که در کنار بالا بردن سرعت شارژ گوشی، ایمنی آن را نیز بالا می‌برد بسیار توصیه می‌شود. این شارژرها کیفیت بالایی دارند و در برابر اتصال کوتاه، گرمای بیش از حد، ولتاژ بیش از حد و… از گوشی و شارژر محافظت می‌کنند.

برای خرید کابل شارژ نیز می‌توانید از برند یوگرین اقدام نمایید. محصولات این برند به دلیل کیفیت بالا و وجود اطمینان از اصل بودن آن‌ها بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند.

لازم به ذکر است تمامی محصولات برند یوگرین در این سایت همراه با گارانتی یوگرین (آسان پیشرو) برای مشتریان عزیز ارسال می‌گردد.